Pandora

Hoşgeldiniz Sayın Okuyan. !

28 Nisan 2012 Cumartesi

Audrey Hepburn..

Eski filmler, eski oyuncular..Ah keşke o zamanlar yaşayabilseydim..Fakat o zamanlar yaşama fırsatım olmadığı için şimdi geçmişten kalan miras filmler ve resimlerle avutuyoruz kendimizi..Eski film arşivime bakarken Audrey Hepburn'ün filmlerine rastladım ne kadarda asil bir kadın..Sözleri kadar, filmleri kadar asil..Söylediklerinden bir kaç bir şey paylaşmak istedim..O asil sözlerinden..

"Eğer Güzel Gözlerin olmasini istiyorsan ;
insanlara iyilikle bak.
Ince bir bedense istedigin ;
Ekmegini aclarla bölüs.
Ve...güzel dudaklara sahip olmak icin ;
sadece ama sadece güzel ve dogru sözler söyle.."
Benimsedim sanki bu sözü..Kendisine hayran biri olarak öğüt olarak kabul ediyorum..Tanımayanlarınız varsa mutlaka filmlerini izlemeli ve bu asil, filmlerini miras bırakmış insanı keşfetmelisiniz..

26 Nisan 2012 Perşembe

İçimden Şehirler Geçiyor..

İçimde öylesine bir yolculuk yapma isteği var ki..Şöyle bitmek bilmeyen,hiç gitmediğim bilmediğim şehirler..Yüzlerini ezberlemediğim insanlar..Hiç duymadığım sesler..İçime hiç kokusunu çekmediğim bir hava..Ama hiç değişmeyen gökyüzü, geceleri izlediğim var olan yıldızlar..Hani bir söz var ya..Bazen gidersin sırf dönebilmek için diye..Neden kaçmak istiyorum ki bu şehirden..İstanbul kalabalıksa diğer şehirler farklı mı sanki? Sevdiğim bir çok şey bu şehirde halbuki..Ben neyden kaçma çabasındayım? Kendi sorularıma henüz cevap veremiyorken kaçmakta neyin nesi böyle? Hiç bilmiyorum sanki biraz olsun uzaklaşsam iyi gelecekmiş gibi hissediyorum..Görmekten sıkıldığım yüzlerden uzaklaşmak belkide..Neden sıkıyorlar ki beni? Tek sıkılmadığım nedir diye sorsam kendime..Kalbimdekiler derim.. Sevdiklerim..İşte onlardan kaçmamak için gidemiyorum belkide..Dönerim çünkü..Yarım bıraktıklarım olsun istemem, istemiyorum..Yada kalbimide alıp gitsem..Şehirden şehire tanımadığımız yüzleri, bilmediğimiz şehirleri birlikte görsek..Belki o zaman katlanırdım uzaklaşmayada..Çekilir olurdu hayat onunla..İki kişilik bir yaşam..Sonsuza kadar..Çok mu şey istiyorum ki..Kalbimdekiyle sonsuzluk..Çok mu bu isteğim..Onsuz bir hayat düşünmek bile çok saçma geliyor..Hayatımın her anında yanında olmalı diyorum..Bana ne yaptığının farkındayım..Bana aşkı öğretti..Bana sevmeyi öğretti..Affetmeyi..Geri dönmeyi..Kaçmamayı, kaçamamayı..Gitmeyi ama aynı zamanda dönmeyi..Onsuzluğu sonra onsuz bir hayat olmadığını..Bunlar zaman alırken, oysa dedim...Gitmeseydim öğrenebilecek miydim tüm bunları..Kalmayı denerken çabalamam gerektiğini..Dönmeseydi dedim farkına varacak mıydım tüm bunların..Giderken aslında ben hep kalmışım onunla bir yerlerde..Ve o aslında beni affederken bazen gidebilmek gibi bir aptallık yaparken, aynı zamanda dönmeyi unutmaman gerektiğini öğretmişti..Affetmek büyüklüktü..Affedilmek mucizeydi..Ve bunu gerçekleştiriyorsa hayat iki kişilik olmaya değerdi..Hemde sonsuza dek..Ondan çok şey öğrenmiştim..En büyüğü aşktı..Aşka biraz acı katmıştım, şimdi kaybetmemek için aşkımı büyütüp kalbime sığdıramaz hale getirme çabasındayım.. Bunlar bu kadar mükemmelken gitmek niye? Kaçmıyorum..Onu sevmeye devam ediyorum..Ve kalıyorum..Ama sırf bazı şarkıları dinlemek için yolculuk yapmak istiyorum işte...

12 Nisan 2012 Perşembe

Belkiler..Bazenler..Keşkeler..Neyseler..

Bir insanı sevmek, ona aşık olmak insanı mutlu etmeli..Ben mutluyum onu sevdiğim için..Fakat nedendir bilmiyorum güvenle alakalı bir şey de değil bu..Beni sevmediğini ve hatta istemediğini düşünüyorum..Bu öyle bir şey ki kalbinizde koca bir yara açabiliyor..Sonra diyorum ki istememiş olsaydı barışmazdı benimle..(Daha önce benim aptallığım yüzünden kaybetmiştim onu..Ama affedildim..) 
Belki sadece arkadaş olmak istiyor, ben aşık olduğum için olaya bu açıdan bakamıyorum onunda aşkını istiyorum arkadaşlığını değil..
Belki varlığımı istiyor ama benim istediğim gibi aşkı değil..
Bunları düşünüyorum çünkü bana hissettirmiyor sevgisini..Oysa ben çabalıyorum..İkimizin yerine de aşığım bu aşka dedim birçok kez kendime..Fakat bu teoriyi artık çürüttüm..İkimizin yerine olmuyor işte..Tek taraflı olmuyor..Biraz istekli olduğunu belli etmesi gerekiyor..Belki de konuşmalıyım..
Neyse en iyisi susmalıyım..
Belki konuşurum..
Keşke beni anlasa..
Bazen susmak en iyisi olabilir..
Neyse ben sadece sevmeliyim..

Yeni Bir Uyuşturucu Keşfettim.. Adı; AŞK...

Sen, uyuşturucu gibi kanıma çoktan karıştın..
Seni sevmelerin bağımlısı oldum..
Ve Sen..Çoktan diğer yarım oldun..
Damarlarımda hissediyorum kanıma karışmanı..
Bağımlısı oldum sevginin,senin..
Hayır sevgilim! Şikayetim yok..
Zira seninle sarhoşum..
Seninle yaşıyorum..
Asla bırakmayacağım, pes etmeyeceğim bir bağımlılıksın sen..
Evet..! Seninle ölmeliyim..
Seninle yeniden doğdum çünkü..
Geçmişi eskittim..
Sarardı eski defterlerim..
Şimdi geleceğim, yaşamımın diğer kalanı seninle olmalı..
Neyse işte..! Seni sevmeliyim..
Ve bildiğim tek şey zaten, seni sevdiğim..

10 Nisan 2012 Salı

Seni Kalbimde Var Olan Kafese Kilitler, Asla Kaybetmemek Üzere Saklarım..

Sabah erken kalkacağım halde gecenin bir köründe yazmazsam, içimi dökmezsem rahat edemeyeceğim..Saat 1 sularında şuan..Sınavlarım başladı ve sanki sırtımda büyük bir yük gibi bir şey..Ayın 15'inde bitiyor, kurtulmak için her şeyi verirdim..O gün gelse ve ben rahatlasam..Neyse şu lanet olası şeyden bahsetmek istemiyorum, kafamı dağıtmak için açmıştım bilgisayarı sözde ama işte aklımdan çıkmadı bir..
Kalbimi ve aklımı hemen sevdiğim kişiye odaklasam biliyorum ki her şeyi unutacağım..Ve suratımda anlamsız bir tebessüm olacak..Aşk deliliktir ama bambaşka bir güzelliktir..Ona aşık olduğumda anladım bunu..Ne aşkı ya dersiniz başlarda ya da herkese aşık olduğunuzu falan düşünürsünüz yok o başka bu başka..Ama biri çıkar karşınıza bütün hayatınız değişir bir anda..Sizi umursamadığı zamanlarda sanki dünya başınıza yıkılır..Ama ondan gelen herhangi bir mesaj size dünyaları da verebilir aynı zamanda..Dışarıda yürürken aklınıza gelir acayip bir şekilde gülümsersiniz..Kimse umurunuzda olmaz..Evet aşk deliliktir, sadece onu düşünürsünüz..Bende böyleyim bu aralar işte..Sırıtıyorum sürekli..Bazen suratımı astığım oluyor o da şu yüzden; soğuk olduğu ve buna anlam veremediğim zamanlar..Birde ona sebebini sormaz, kendi başınızın etini yer durursunuz..Karşınıza öyle bir çıkar ki geçmiş hiç yokmuş gibi..Hayatınızda hep o bulunmuş gibi..Ve gelecekte hep o olacakmış gibi hissedersiniz..Keşke hayatımdan hiç çıkmasa..Anlamsızca bağlanıyorsunuz işte..Aşk gözü kör ediyormuş gerçekten..Ama bunun kötü yanları olduğu gibi iyi yanları da var..Beni burda takip ediyorsa eğer..Sadece onun için tuttuğum bir defterim var buradan çıtlatayım..Evet sadece onu anlatıyorum..Neler hissettiğimi..Her geçen gün daha fazla aşık olduğumu..
Bir keresinde kalbini çok kırmıştım..Aylarca affetmesini bekledim..Haklıydı, beni cezalandırmakta..Kendinden mahrum bırakmakta haklıydı..Bir mucizeydi belki affetmesi..Ama insan kaybedince anlıyormuş işte değeri..Bir daha asla kaybedemem seni..Bu yüzden çabalıyorum bu aşk için..Seni sevdiğimi defalarca söyleyebilirim..Ama havada kalmayacak bir sevgi bu..Ben sana yüzlerce söylesem bile..Sen hiç söylemeden içinde yaşıyorsun sevgini..Olsun benimle olduğunu bilmek bana yetiyor..Aramızın kötü olduğu zamanda araya başka birini soksan ve ben o kişiye her aklıma gelişinde lanet etsem de..Hak ettim bunu..Hani haksızlık yapıyorum şuan bile..Bir başkasıyla göz göze gelmen beni deli ederken, onunla olduğunu bilmek çıldırttı beni..Gözümün içine baka baka evet senden sonra oldu biri demen yok muydu? O anda çok kötü oldum..Kendim sordum ve cevabını aldım yerin dibine girdim sağol..İntikamını aldın işte soktun araya birini..Acaba o kıza küfür etsem nasıl olur rahatlar mıyım ki? Adı Nilüferdi sanırım değil mi? Ulan Nilüfer..Hala eklisin lan sevgilimde bak bişi diyemiyorum ayağını denk al..! Ben bu adama aşığım aşık..Benim gözlerimle görebilir misin onu? Benim baktığım gibi bakabilir misin? Fırsattan istifade biriyle çıkmak nedir? Tabi bilmiyordun belki ama..Benim sevdiğim gibi sevebilir misin bu adamı? Asla......Boşlukta kalmış, intikam almak istemiş..Kızmıyorum ben bu adama ama..Senin gibi kıza lanet ediyorum..Sevdiğim adama dokundun mu acaba? Sevgin kaç yataklık senin? Neyse sinirlendim..Ben onu öyle masumiyetle seviyorum ki..Sanki elini tutsam incinecekmiş gibi..Sanki öpsem uçup gidecekmiş gibi kıyamıyorum ona..Gözlerine baktığımda kalbinin içini görüyorum..Kıskanç olmam normal..Neyse çok konuştum..Ben bu adamı seviyorum..Ben bu adamı kalbim yaptım..Ben bu adam olmadan yaşayamam..İnsan kalbi olmadan yaşayabilir mi? O yüzden kalbime iyi bakacağım, asla üzmeyeceğim..Bir daha kaybetmeye göze alamam seni.. İyi geceler tüm aşıklar :)

6 Nisan 2012 Cuma

Sen Hiç Kendine Ağladın Mı ?

Nice günlerdir filozof edasıyla düşünür oldum.. Hani baharın başlamasıyla, havaların ısınmasıyla beraber bir rehabet çöktü üzerime.. Kışın ayrı bir duygusallık, yazın ayrı.. Şu hayatta hak ettiklerim ve etmediklerimi düşünüyorumda hak ettiklerimden çok etmediklerim fazla.. Üzerimde ağır bir yük.. Binbir üzüntü.. Ama buna rağmen her şeye göğüs germek biraz olsun içimi rahatlatıyor.. Ne yaşanırsa yaşansın ayaklarının üstünde durman gerek.. Bir örnek verecek olursak; Bu hayatta "Hacıyatmaz" olman gerek..Unutma..!  Düşmek bilmeyeceksin asla.. Alçaldın mı geri yükseleceksin..Düşmanlar bundan nefret ederler..Her zaman kendinden aşağıda görmek isterler..Sizde gaza gelin uyuzluk değil mi ? Herkese karşı güçlü olun.. En yakınım dediğim ya da hayatta zararını görmem dediğim insanlardan yandı canım.. Kendi kanım, kendi canımdan hemde.. Bu yüzden tecrübe konuşuyor burda diyebilirsiniz.. Bu sebeple size bundan bahsetmek istedim.. Dost diyoruz falan ama hiç biri bir boka yaramıyor.. Hayatta en iyi dostumuz kendimiziz..Kimseden hayır yok.. En kötü zamanında yanında olan insanı unutmayın ama..! Onların yeri ayrı olsun sizde..Çünkü bu zamanda herkes iyi gün dostu.. Bari kötü gününüzde yanınızda olmuş olan varsa sahip çıkın öyle dosta..Varsa şöyle harbi dost,sırdaş bana da yollayın.. Ama biliyorum ki yok öyle biri..Kimseyede güvenmiyorum zaten..Kimseyle dostluk kurma peşinde de değilim..Her yerde politika yapmak gerek..Merhaba Merhaba..Sadece..! İnanın böyle huzurlu hissediyorum kendimi..Yalnızlık baş ağrıtmıyor..Beyin boşaltıyor ve çok iyi geliyor...
Biliyorum çok boktan karamsarım ama gerçeklerden kaçmayacak kadar da cesurum..